Аталай: Качвали сме политици, но детронирането не ни е патент

Демонизират ДПС, за да вдигат електоралния ръст, но не се задържат във властта

Аталай: Качвали сме политици, но детронирането не ни е патент | StandartNews.com

 

Защо винаги когато управляващите не изпълняват обещания си и обществото показва, че е недоволно от това, всички заповат да виждат заплаха от детрониране от страна на ДПС? С този въпрос започна участието си в „Беновска пита“ депутатът от Движението Рамадан Аталай. Той добави, че „през годините, откакто ДПС се създаде, сме качвали много политически формации на трона, но детронирането не е наш процес“.

По отношение на акциите на Христо Иванов в Росенец Аталай каза, че е било зрелищно, но припомни, че почнат ли избори, има много формации, които се катерят по гърба на ДПС, за да вдигат рейтинг, но после никога не са се задържали дълго във властта.

Според него много политически формации се опитват да демонизират ДПС, за да увеличат електоралния си ръст, като същото сега правят и ГЕРБ.

Опитите да се дръпне стола на Борисов не идва от ДПС, а от факта, че ГЕРБ не могат да обясняват какво правят, твърди Аталай.

„Ако премиерът беше намерил време да обясни на обществото за всички тези снимки, то тогава нямаше да стигнем до днешните събития. Неочаквано министър-председателят обяви, че това не го интересува. Ако беше изчистил съмненията, днес нямаше да се говори за стола му“, заяви Аталай.

Всеки има право на протест, но той трябва да бъде центриран. Ако обаче той припознава всички политици като еднакви маскари, не е приемливо, каза депутатът.

Аталай упрекна управляващите, че това, което се случва в енергетиката, е опит проблемите да се оставят в блатото.За съжаление, тези проблеми са на цялата страна, каза Аталай. Той припомни, че България има нужда максимум от 7500 мегавата мощности, а има инвестирани над 11 000. Изказването му бе по повод строежа на седми блок на „Козлодуй“ и  АЕЦ „Белене“.

Управляващите не направиха така, че навреме да закрием мощности. Сега обаче се изправяме пред големия въпрос какво ще правят с въглищата и Мариците, каза Рамадан Аталай.

Той разкри , че от 14 октомври има становище от Европейската комисия към европейския парламент, в което се прави оценка на националните енергийни планове на страните-членки. Изводът за нас е, че националният план не съвпада с реалностите. Това е сериозна оценка, но все още имаме време да им кажем какъв е плана, за да привлечем евросредства, но в същото време да направим така, че да преквалифицираме миньорите.

„Бъдещето е на газовите централи, които трябва да се изградят, на фотоволтаиците, на водноелектрическите централи на Дунава. Защо са ни удрени мощности“, попита Аталай.

Котато в ДПС говорихме за чиста енергия и чист въздух – никой не откликна. Чух сега, че и Нинова тръгва по този път, каза още депутатът.  

По отношение на оставката на Цвета Караянчева, той заяви, че докогато хора като нея, Емил Христов и Валери Симеонов се държат по този начин, такова ще бъде доверието на хората към парламента.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай