Атака имала кандидат и за главен секретар на МВР, и за министър

Снимка: БГНЕС архив

Атака имала кандидат и за главен секретар на МВР, и за министър | StandartNews.com

"Атака" има кандидат и за главен секретар на МВР, и за министър, заяви днес пред репортери лидерът на партията и председател на ПГ на „Обединени патриоти" Волен Сидеров в отговор на въпрос дали „Атака" има кандидат за главен секретар на МВР и възможно ли е това да е Светлозар Лазаров.

„За да се случи това, трябва да има съгласието на партия ГЕРБ преди всичко и на коалиционните партньори. Ако те смятат, че „Атака" не трябва да води МВР, питайте ги, нека да го кажат. Каракачанов, Симеонов, г-н Борисов и Цветанов да кажат приемат ли идеята „Атака" да оглави това министерство?", заяви още Сидеров. Той уточни, че от години партията му има идея, че службите трябва да насочат погледа си към битовата престъпност, към корупцията и към това, което тормози българските граждани всеки ден.

По отношение на Светлозар Лазаров, Сидеров заяви, че той е пълнолетен и има контакти с медиите и могат да му задават въпроси. „Благодаря за изключителния интерес. Никога досега медиите не са се интересували от националния координатор на партия „Атака". Това е голямо ласкателство. Няма интрига, г-н Лазаров е човек с много сериозни качества", заяви още Сидеров и уточни, че функцията му като национален координатор не е основното му амплоа в живота.

Около случая с убитата журналистка има много въпросителни, каза още Волен Сидеров. „Вчера в Комисията също изказах критични бележки, защото около целия този случай със залавянето на убиеца, има доста въпросителни. Има въпросителни към МВР в Русе как са действали", каза той. Според него е важно да се каже как този човек е напуснал страната. „Въобще защо в тази алея, където е станало това зверско убийство, няма патрулиращи полицаи? Защо е възможно това нещо да се случи в един български голям град? Това са въпроси, на които МВР трябва тепърва да отговаря и да вземе мерките за реорганизация. Продължавам да твърдя, че МВР се нуждае от мерки за реорганизация", заяви Сидеров.

Попитан дали има сблъсък между него и вицепремиера Валери Симеонов, Сидеров заяви, че никога не си е крил критиките към него. „Нашите отношения с него са абсолютно открити. Не знам те дали се харесват или не, но са открити. За мен е по-важното това, отколкото всичко да е скрито покрито, а всъщност да има проблеми", заяви още Сидеров. На въпрос дали "Атака" продължава да иска оставката на вътрешния министър Младен Маринов, отговори, че този въпрос си стои. „Тук за мен темата е реорганизацията на МВР, реформите, които трябва там да се направят. В тази връзка и моите колеги са търсили среща с Борисов. Аз също ще поставя това нещо на коалиционен съвет, който най-вероятно ще бъде следващия понеделник, защото това е тема за всички. Тук не става дума за избора на един или друг човек, а за работата на МВР", допълни лидерът на „Атака".

Във връзка с нападението над съпругата му, Сидеров коментира, че адвокатът му започва действия срещу суданския гражданин, който нападна жена му. Той уточни, че до момента му е отговорено, че човекът, нападнал жена му не е опасен. „Бил участвал като статист и подобни неща. Продължавам да смятам, че той не трябваше да бъде освобождаван така бързо. Към него нямаше повдигнато обвинение. Той е без всякаква мярка за неотклонение. Не се знае къде е", заяви още Сидеров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай