Асен Василев: Няма богата държава с ниски заплати

"ИТ секторът и стартиращите компании само биха имали полза от вдигането на максималния осигурителен доход".

Асен Василев: Няма богата държава с ниски заплати | StandartNews.com

ИТ секторът и стартиращите компании само биха имали полза от вдигането на максималния осигурителен доход. В това е убеден вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Той предупреди, че "няма богата държава с ниски заплати", предава БНР.

"Аз ако бях от страната на старт-ъп компаниите, щях да се радвам, че той се вдига. Защото той кара компаниите да произвеждат продукт с по-висока добавена стойност, така че да може да плащат по-високи заплати. А не де се конкурират на ниска заплата", каза Асен Василев по време на форум на фондация "Уебит", озаглавен Българският ДАВОС. Според финансовия министър, корупцията остава сериозен проблем пред чуждите инвеститори.

"Докато това не се махне, хората няма да искат да правят бизнес в България - или ако правят бизнес в България, ще се чудят как да си изнесат парите навън, или няма да искат да споделят, че техният бизнес е успешен, и да помагат на другите около тях, защото ги е страх, че някой друг около тях ще дойде да ги изнудва или да ги обере".На въпрос от форума кога ще можем да плащаме в евро, финансовият министър Асен Василев отговори - 2024 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай