Адемов: Депутатите са задължени да са с маски

Те трябва да бъдат пример със своето поведение, смята депутатът от ДПС

Адемов: Депутатите са задължени да са с маски | StandartNews.com

Парламентът е публична институция и на закрито народните представители са задължени да бъдат с маски, каквито са заповедите на министъра на здравеопазването, категорично заяви в сутрешния блок на бТВ депутатът от ДПС Хасан Адемов.

Народните представители трябва да бъдат пример със своето поведение и в случаите, в които нарушаваме заповедите, няма как да има напрежение, заяви той.

По думите му Регионалната здравна инспекция в столицата е идентифицирала 10 депутати без маски. Двама депутати от БСП и един независим ще бъдат предложени за наказания от РЗИ. Те трябва да си платят глобите като всички останали български граждани, които не носят маски, посочи Адемов.

Вече трета седмица расте броят на заразените, увеличава се и броят на тези, които постъпват в болница, както и броят на заразените медици. Всичко това представлява сериозен проблем, подчерта депутатът от ДПС.

Никой не може да прогнозира какво ще се случи оттук нататък, но вирусът не променил своята вирулентност, своята ярост, промени се поведението на българските граждани. Облекчаването на мерките на практика доведе до увеличаване на броя на заразените. Притеснителното е, че вече освен огнищата на COVID-19, се наблюдава и дифузно разпространение на вируса, каза още Хасан Адемов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай