6200 маски осигурени за граничарите

Всички служители на ГД „Национална полиция“ са запознати с медицинските препоръки и отговори, касаещи произхода, разпространението и превенцията на новия коронавирус 2019 г.

6200 маски осигурени за граничарите | StandartNews.com

6200 маски са осигурени за служителите на „Гранична полиция“, отдел „Български документи за самоличност“ и отдел „Миграция“. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на изслушването си в парламента за коронавируса, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„На 16 февруари 2020 г. в ОДМВР – Стара Загора е получена информация от директора на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“, че за лечение в болничното заведение е постъпил 40-годишен мъж с украинско гражданство и постоянно местожителство в град Стара Загора със съмнение за коронавирус. Болният е настанен в изолатор. Служители на ОДМВР – Стара Загора са извършили проверка на адреса по местоживеене, от която е установено, че няма близки роднини и не е контактувал със съседите си. От изпратените незабавно проби в реферетната лаборатория в град София е установено, че резултатите за коронавирус 2019 г. са отрицателни. Пациентът е дехоспитализиран от лечебното заведение. На 17 февруари 2020 г. в 14.00 ч. лицето не създава риск за околните и тези лица, с които е бил в контакт“, обясни Маринов.

Той уточни още, че със заповед на министъра на здравеопазването е създадена работна група за координиране на дейностите.

„Определени са три болнични заведения, в които ще се лекуват всички случаи на болни с коронавирус над 18-годишна възраст. Това са инфекциозна болница ВМА, инфекциозно отделение на УМБАЛ „Св. Марина“, град Варна, и инфекциозно заболяване на УМБАЛ – Бургас. Всички случаи на заболели под 18-годишна възраст се приемат и лекуват в инфекциозна болница към Медицинска академия град София“, допълни още вътрешният министър.
„От Медицинския институт на МВР са осигурени 6200 броя маски, както и 6200 броя ръкавици за служителите на ГД „Гранична полиция“, отдел „Български документи за самоличност“ към СДВР, отдел „Миграция“ към СДВР, както и Специален дом за временно настаняване на чужденци, град София. Всички служители на ГД „Национална полиция“ са запознати с медицинските препоръки и отговори, касаещи произхода, разпространението и превенцията на новия коронавирус 2019 г.“, допълни Маринов.

Министър Маринов уточни, че граничните полицаи оказват съдействие на регионалните инспектори при локализиране в зоните на пристигане на летищата на лица, за които е установена повишена телесна температура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай