2500 лв. учителска заплата обещаха управляващите

Нямаме нито едно неизпълнено обещание, каза премиерът

2500 лв. учителска заплата обещаха управляващите | StandartNews.com

За "телефонен тормоз" разкри премиерът Борисов по време на обиколка в Пазарджишко. "Кметът само ми пишеше есемеси, голям тормоз ми удари". Това заяви Борисов от село Драгиново по време на инспекция, коментирайки новия площад на селото.

С него по време на инспекцията бе и преболедувалият коронавирус вицепремиер Томислав Дончев, както и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. 

„Всички сме българи“, възкликна Борисов, след като разбра, че в селото преобладава мюсюлманско население (около 4000 души), а българите са по-малко от 100.

Томислав Дончев обясни какви нови проекти в сферата на образованието правителството има желание да реализира.  

"На базата на изчисленията, които правим, предвиждаме разход за образованието да е 5% от БВП, ще продължим увеличаването на учителските заплати, като нашите сметки показват, че в рамките на следващия мандат трябва да стигнат 2500 лв. Възнаграждението за заетите във висшето образование пък трябва да е поне 2800 лв. Делът от БВП за висшето образование - 1%. По-високите възнаграждения ще мотивират младите хора да влизат в системата на образованието. Разликата между нас и всички останали е, че всяко число е писано и доказано", заяви вицепремиерът, а Борисов го допълни, че нямат нито едно неизпълнено обещание.

Дончев нарече "скромна" заявката на Борисов за 2000 лв. средна заплата.

"Нашата предизборна кампания е лесна - показваш и мълчиш, работа, работа, работа", каза още Борисов.

„Опитваме се да бъдем прецизни. Разликата между нас и програмите на останалите партии е, че всяко число е изчислено и смятано и не е надуто излишно“, каза Дончев.

„Нямаме нито едно неизпълнено обещание. Аз съм голям оптимист и тези, които мислят, че като кажем, че гоним 100 млдр. евро БВП, наистина мислим да го стигнем“, каза премиерът Борисов.

Той заяви, че кампанията на ГЕРБ е най-лесна - просто трябва да се показва направеното.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай