14 партии премълчали парите си

Не са подали отчети пред Сметната палата, грози ги глоба до 10 бона

14 партии премълчали парите си | StandartNews.com
  • Не са подали отчети пред Сметната палата, грози ги глоба до 10 бона

14 партии не са подали финансовите си отчети за 2019 г., това съобщоха от Сметната палата.
Други 112 формации подали отчетите си за миналата година в срок, включително и в удължения заради извънредната ситуация във връзка с мерките срещу разпространението на COVID- 19.

Сред партиите, които са забравили да се отчетат пред одитната институция, са „Българска земеделска партия“, „Български съюз за директна демокрация“, „ВОТ-Консерватори“, „Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД)“, „Движение България на гражданите“ (ДБГ) , „Движение за европейска интеграция“, „Движение за равноправен обществен модел (ДРОМ)“, ПП „Другата България“, „МИР“,  „Национална алтернатива родове общност държава (НАРОД)“, „Нова алтернатива“, „Нова България“, „Политическа партия Отечество“, „Християндемократическа партия на България“.

Сметната палата ще уведоми прокуратурата за това, че две от неподалите отчети партии правят това нарушение за втора поредна година. Организациите са „ВОТ-Консерватори“ и „Другата България“.

Отчетите на 3 други партии – „Новото време“, „ЩИТ“ и „Демократична гражданска инициатива“, са подадени след срока, но не са спазени изискванията за формата, съдържанието и начина на представяне.

Всички партии, които не са представили отчети, както и тези, чийто отчети са представени след законовия срок ще бъдат глобени от 5000 до 10 000 лв.

Сметната палата публикува отчетите на всики партии, както и списък на формациите, които са получили държавна субсидия през 2019 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай