Значителна облачност и още валежи

Максималните температури ще са предимно между 18°-23°, в София - около 18°

Значителна облачност и още валежи | StandartNews.com

Облачността над по-голямата част от страната ще е предимно значителна. В сутрешните часове краткотрайни превалявания ще има на места в Източна България. След обяд на много места, главно в Западна и Централна България, ще има краткотрайни, в отделни райони - интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 18°-23°, в София - около 18°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, ще е по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще има значителна облачност. На места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максимални температури на въздуха: 18°-21°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, по високите части и мъгливо. Ще има валежи от дъжд в следобедните часове, на места с гръмотевици. Над 2000 метра валежите ще са от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 5°.

В петък валежи ще има отново на много места в страната, в следобедните часове ще са придружени с гръмотевици. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20° и 25°. В събота в източните и планинските райони все още ще има превалявания и гръмотевици, но от запад ще започне бързо подобрение на времето и повишение на температурите. В неделя ще се усили вятърът от юг-югозапад и ще се затопли чувствително. Ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 28° и 33°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай