Заведенията: Премиерът очевидно не иска да разговаря с нас

За година и половина затваряне ни дадоха за 3 месеца 20 %” от оборота, поясни още Емил Коларов.

Заведенията: Премиерът очевидно не иска да разговаря с нас | StandartNews.com

В ефира на „Здравей, България” председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари Георги Миндов и Емил Коларов от Сдружението на заведенията коментираха новите COVID ограничения, които предизвикаха протести в цялата страна.

„Блокадите ще продължат. Днес митинг ще има в Монтана и Кърджали. Планираме голям протест в София през следващите дни. Пазихме здравето на българите повече от година и половина. Търпяхме всякакви ограничения, а насреща получаваме нападки. Колегите останаха без работа и не могат да си платят наема, тока и тн. Обещаха ни да ни обезщетят, но това са само обещания. При предишното затваряне получихме за няколко месеца компенсация от 20 % върху оборота, което беше недопустимо”, коментира Коларов.

Според него държавата е абдикирала от задължението си да накара хората да се ваксинират. По думите му има скрита заболеваемост, тъй като много хора не се тестват, когато са болни.

„Искаме правилата, които важат за нас, да важат и за другите подобни обекти. Не може всеки, който седне на министерския стол да затваря бранша ни. Има ли социална дистанция в градския транспорт и магазините? Премиерът очевидно не иска да разговаря с нас. Мярката 60 на 40 я промениха и сега голяма част от колегите не може да кандидатстват. В цяла Европа им дадоха 80 % компенсации върху оборота. На нас за година и половина затваряне ни дадоха за 3 месеца 20 %”, поясни още Емил Коларов.

„Всяка власт трябва да се крепи на разума. Мерките трябва да са разумни. В цяла Европа има рестрикции. Не може да няма ограничения. Все още нямаме COVID зони, което е много важно. За съжаление сме лош пример – най-малко ваксинирани и най-много заболели. Държавата ни е бедна и затова парите за компенсация не стигат”, заяви д-р Георги Миндов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай