Защо TikTok забрани щайгите за мляко?

Прездизвикателството е опасно за здравето

Защо TikTok забрани щайгите за мляко? | StandartNews.com

Новата мрежа TikTok роди със скоростта на светлината куп нови звезди, но създаде и много небивалици, които се превърнаха в тотален хит. Някои от тях са наистина забавни, но други са откровено опасни за здравето, писа vbox7.com.

Един от опасните трендове, който TikTok забрани, бе популярен като "Предизвикателство на щайги за мляко" (#MilkCrateChallenge). Построява се пирамида от пластмасови щайги, които са предназначени за бутилки от мляко, а след това тиктокърите се опитват да минат от единия до другия край, без да паднат от нестабилните каси. Вероятността обаче да се наранят сериозно е огромна.

Ортопедичен хирург от щата Вирджиния в САЩ дори се обърна към всички практикуващи въпросното предизвикателство, като им подчерта колко глупаво, опасно и вредно е, защото единственото нещо, което може да се случи е... да станат "гост" на спешна помощ в момент, в който болниците са претоварени с пациенти с COVID-19.

Така TikTok решиха да забранят всички видеа с хаштага #MilkCrateChallenge. От компанията заявиха, че забраняват съдържание, което популяризира или възхвалява действия, които са потенциално опасни за здравето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай