Защо си заслужава ваканцията в Приморско

Гмуркане до подводен параклис, фото яхтена разходка до Маслен нос и с лодка по водите на река Ропотамо са само част от предлаганите атракции

Защо си заслужава ваканцията в Приморско | StandartNews.com

Приморско неслучайно е една от любимите морски дестинации на българите. И има защо. Най-голямото предимство на региона безспорно са едни от най-хубавите, дълги и широки плажове по Черноморието.

Дюните и пясъкът на Аркутино, устието на река Ропотамо, Перла, Стомополу, северният и южният плаж на Приморско, дяволският залив Атлиман, ивицата на ММЦ и южният плаж на Китен от десетилетия са предпочитани за лятна ваканция еднакво от български и чужди туристи, от младежи, от семейства с деца и от по-зрели хора, които търсят спокойствие и комфорт.

Предлагат се и различни опции за настаняване – от ваканции в къмпинг или къща за гости, до луксозен отдих в 4 и 5-звездни хотели. Спазват се всички мерки, които гарантират здравето на туристите, а освен това през летния сезон за сигурността на гостите в Приморско бдят командировани на морето български и чешки полицаи.

Освен задължителното събиране на тен в региона, и малки, и големи могат да се насладят на десетки различни атракции и забавления, които ще направят лятната им почивка още по-пълноценна.

За най-малките посетители на Приморско има водни пързалки, водни атракции като банан, разходка с яхта, водни колела, детски  дискотеки и други. Освен това туристите могат да гонят вятъра в морето с кайтсърф, да се гмуркат до подводния параклис в природен парк Перла, да се разходят с лодка по река Ропотамо, да си подарят фото разходка с яхта или лодка до Маслен нос или тюленовата пещера.

А за любителите на приключенията се предлага и джип сафари в Странджа. По време на ваканцията си можете да разгледате и експонатите на Историческия музей в Приморско, част от които са от тракийското наследство на региона, като и експозициите „Българската Ясна поляна“ и „Тайни на морското дъно“. Ако имате късмет или планирате добре, можете да се насладите и на изпълненията на участниците в многобройните фолклорни фестивали, които са безплатни за публика, организирани от общината.

Безспорно най-известната и посещавана атракция на Приморско е тракийското светилище Бегликташ.

Според проучванията свещения комплекс е създаден още през 16-ти век преди Христа, а след това е използван и от траките. За да стигнете до причудливия комплекс от камъни трябва да тръгнете по черен път и да се отдалечите на около 5 км. от Приморско. Каменното светилище впечатлява с долмени и менхири. Огромните късове  като че ли оборват силата на гравитацията и се задържат на местата си с магия. Заради силната енергия на мястото много хора отиват до Бегликташ за да медитират, да търсят изцеление или да си пожелаят нещо съкровено. Казват, че молбите тук се чуват и сбъдват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай