Защо новият Нено ще си сложи главата в торбата

Чака ни суша и безводие, каза проф. Михаил Константинов

Защо новият Нено ще си сложи главата в торбата | StandartNews.com

Защо новият екоминистър трябва да си сложи главата в торбата обясни анализаторът проф. Михаил Константинов в ефира на БТТ. За съжаление новините не са много добри. Чака ни суша и безводие, категоричен бе математикът, коментирайки водната криза в Перник и ареста на вече бившият министър Нено Димов.

Ще бъдат направени опити да бъде източена и малкото вода в язовирите, прогнозира Константинов. И заяви, че трябва да се прекрати използването на вода за всякакви други нужди, освен за битови. Предприятията да бъдат така добри да си направят сондажи. Подземните води са 50 пъти повече от тази, които е на повърхността. Историята с режима на водата се повтаря, защото човешката глупост е безкрайна, каза анализаторът. И допълни: „Една оставка няма да реши проблема. Борисов трябва да вземе специалисти във всяко министерство и да разкара калинките и калинчовците. Не знам кой трябва да бъде следващият министър на околната среда и водите, но трябва да бъде готов да си сложи главата в торбата.

По думите му опозицията и властта се уплашиха. "Ако тръгнат да падат глави - то те ще са доста и няма да са само сред управляващите", категоричен бе проф. Константинов.

Запитан дали Нено Димов е изкупителна жертва, той заяви, че не може да коментира течащо производство и се надява да излезе цялата истина и да си вземем поука. "Все се надявам, че българинът има някакъв остатъчен разум и инстинкт за оцеляване. Когато има национална криза - правителството и опозицията трябва да се обединят. Ние в момента воюваме за оцеляването си и трябва да се отложи късането на политически глави”, каза Константинов.

Що се отнася до заплахата на „Стомана”-Перник да предизвика допълнително напрежение, като пусне работниците си в неплатен отпуск, проф. Михаил Константинов заяви: „Без работа може, но без въздух и вода – не”. „Да не заплашват така от "Стомана", че ще пуснат в неплатен отпуск работниците си, защото както се казва - ако се търсим, ще се намери", категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай