Започна се. Министър уволнява работещите пенсионери

Правителството отпусна 1,2 млн. лв. за компенсации на съкратените в транспортното ведомство

Започна се. Министър уволнява работещите пенсионери | StandartNews.com

Министерството на транспорта и съобщенията (МТС) прекратява договорите на пенсионерите в централната администрация и второстепенните разпоредители с бюджет към министерството.

Това са всички служители по служебно и трудово правоотношение, които са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст към 1 декември 2021 г., както и тези, които вече са пенсионери, но до момента продължават да работят, обясниха от правителството.

При пенсионирането си служителите ще получат обезщетения в зависимост от натрупания стаж в МТС. За целта правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МТС за 2021 г. в размер на 1 241 806 лв. Средствата ще са за сметка на преструктуриране на разходи или трансфери по централния бюджет за 2021 г.

След прекратяване на правоотношенията със служителите ще бъдат предприети действия по оптимизиране на структурите и състава на министерството, оглавявано от Николай Събев.

Съкращаването на пенсионерите идва, след като вицепремиерът и лидер на "Продължаваме промяната" Асен Василев заяви, че в рамките на следващата година централната администрация поетапно трябва да намалее с 30 000 души, припомня dir.bg.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай