Започна протестът срещу зелените сертификати /Видео/

Организирано автобуси пристигат от цялата страна

Започна протестът срещу зелените сертификати /Видео/ | StandartNews.com

Започна националният протест, организиран от партия „Възраждане“, срещу зелените сертификати и принудителната според тях ваксинация.

Организирано автобуси пристигат от цялата страна, а хората се събират на площад „Народно събрание“, за да изразят своето недоволство.

Всички те са без маски, защото не подкрепят и противоепидемичните мерки.

Тази сутрин се стигна до напрежение между симпатизантите на партия „Възраждане“ във Варна и полицията.

Те разпространиха клипове в социалните мрежи. По думите им четирима от шофьорите били тествани за наркотици и дали положителни проби.

Гражданите поискали отново да бъдат направени тестове, които се оказали отрицателни. Протестиращите от „Възраждане“ във Варна смятат, че това е полицейска провокация.

От полицията потвърдиха за bTV, че е имало тестване на шофьорите от служители на КАТ. Трима са дали положителни проби за опиати, а не за наркотици. След два часа забавяне автобусите са потеглили към София.

Във Велико Търново по списък и подсигурени с лозунги, знамена и тъпан, протестиращи заеха местата си в осигурените от партията два автобуса.

В София в района на парламента полицейското присъствие е изключително засилено от сутринта. В сградата депутатите провеждат редовното си заседание.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов е под карантина и вероятно той ще се включи дистанционно на протеста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай