Заплашилият с убийство Митева не се яви в съда

Властите се опитват да установят местонахождението му

Заплашилият с убийство Митева не се яви в съда | StandartNews.com

Любомир Яков - мъжът, който отправи заплаха за убийство към председателя на Народното събрание Ива Митева, не се появи в съда. Състав на Софийския градски съд реши да отложи хода на делото, докато не се установи къде се намира 26-годишният обвиняем.

По-късно стана ясно, че мъжът е бил задържан от ГДБОП - Стара Загора на 8 септември. Проверено било и психичното му състояние, като не е установено той да страда от психично разстройство. С оглед тези обстоятелства и след като стана ясно, че Яков е задържан, съдът разпоредби да го конвоират в София, където да се гледа мярката му в негово присъствие.  

„Мога да предполагам, че е тръгнал към село Красново, след като е бил освободен от ареста. Той разполагаше с 13 лева и най-вероятно е пътувал с тази сума”, коментира служебният му адвокат Боримир Цанов.

По думите на защитника на Яков целият имейл със заплахата е бил кратък. Изпратен е от компютърен клуб, вероятно пак в Стара Загора. Според адвоката му срещу обвиняемия е упражнено физическо насилие от полицаи. Не стана ясно обаче къде и кога. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай