Загиналият в Мадрид българин минавал случайно

Трима души станаха жертва на експлозията на Кале де Толедо

Загиналият в Мадрид българин минавал случайно | StandartNews.com

Сънародникът ни в Мадрид, който загина при взрив на сграда, е минавал случайно покрай нея. Трима души станаха жертва на експлозията на Кале де Толедо в центъра на Мадрид вчера. Взривът е разрушил частично сградата, намираща се до училище и дом за възрастни. На тротоара пред нея са били две от жертвите, едната от които е българинът, съобщи БНР.

ВИЖ ОЩЕ: Българин сред жертвите на взрива в Мадрид

По думите на вицепрезидента на регионалното правителство Игнасио Агуадо нашенецът и още един мъж минавали случайно пред сградата. И двама издъхнали на място. Третата жертва е 35-годишен испанец, електротехник, баща на 4 деца, дошъл да помогне в ремонта на газовия котел, който бил повреден. Именно изтичането на газ е причината за зловещата експлозия.

11 души са ранени при взрива, състоянието на един от тях е много сериозно. Сред пострадалите са петима свещеници, които били в енорийския дом.

Взривената сграда, в която раздавала топла храна за бедните, се намира между Дом за възрастни хора и училище в квартал Ла Латина. По това време училището било празно, а сред обитателите на дома за възрастни хора няма сериозно пострадали. Те са преместени в общински резиденции.

Хората в съседните сгради първоначално били евакуирани. 3 семейства са останали в общински жилища, докато не се установи дали апартаментите им са безопасни. Полуразрушената сграда ще бъде съборена, дейностите по отстраняването започват още днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай