Задължителна ваксинация? Отговорът на премиера

Нямало такова нещо, коментира Стефан Янев

Задължителна ваксинация? Отговорът на премиера | StandartNews.com

Служебният премиер Стефан Янев заяви, че правителството не предприема никакви стъпки за въвеждане на задължителната ваксинация.

"Няма такова нещо. Това е право на всеки един да решава кака иска да управлява личния си живот и личното си здраве. В тази посока не правим никакви стъпки. Появиха се идеи за ваучери и допълнителни стимули.

Това е личен избор и ако човек не иска да поеме тази отговорност, той няма да иска да се ваксинира", коментира премиерът по време на посещението си в Медицинския университет.

"Нашата философия като правителство е всички мерки, които се взимат, да бъдат безкрайно щадящи за бизнеса. Животът трябва да тече нормално независимо от ситуацията. Ние сме достатъчно отговорни да вземем и индивидуални мерки в случай на необходимост", допълни министър-председателят.

"Имаме повишаване на ваксинирането на хората над 60-годишна възраст, които се предполага, че са по-податливи и по-лесно биха могли да бъдат афектирани от нова COVID вълна. Да кажем, че тази част е изпълнена", каза още Стефан Янев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай