Юли започва с облачета, но и много слънце и жега

Максималните температури ще са между 31° и 36°, по-ниски - в крайните източни райони

Юли започва с облачета, но и много слънце и жега | StandartNews.com

Днес ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността над източните и планинските райони и на отделни места там ще превали. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде слаб до умерен. Максималните температури ще са предимно между 31° и 36°, по-ниски - в крайните източни райони. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и няма да се промени съществено.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд над северните, а след обяд и вечерта над южните райони. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове. На отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 25°, на 2000 метра – около 18°.

През следващите дни няма да настъпи съществена промяна на времето - ще бъде предимно слънчево, след обяд над западните и планинските райони ще се развива купеста облачност, в четвъртък и петък вероятността за валежи е малка, а в събота там на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, по-ниски ще остават по морския бряг - 26°-28°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай