Webit.Festival Europe 2019

Събитието се провежда за 11-а поредна година

Webit.Festival Europe 2019 | StandartNews.com

Webit.Festival Europe 2019

Тази година форумът за иновации и предприемачество Webit.Festival Europe 2019 събра у нас 15 хиляди делегати от 120 страни – 450 лектори, 1500 стартъпи, 500 акредитирани представители на медиите и над 300 изложители. Събитието се провежда за 11-а поредна година. Атракцията на форума в София бяха робот компаньон, киберобувки, летящ мотор…
„За нас, българите, освен всичко друго, Webit е и гордост. Webit доказа нещо много важно – че в областта на иновациите няма малки и големи държави, а такива с амбиции за успех и каузи за проспериращо бъдеще”, каза президентът Румен Радев.

Хармъни е първият робот, който успешно наподобява реална фигура на човек и дори има силиконова кожа. Може да общува и може да изберете характера й - по-разговорлива, по-забавна, по-наивна. Можете да изберете и външния й вид.

Друга иновация са киберобувките. С тях имате усещането, че тичате, докато всъщност въобще не сте се поместили.
„Когато казвам, че в бъдещето няма професия, наречена шофьор, хората не разбират какво означава това. Когато видят обаче летящия мотор, ще разберат, че бъдещето се случва сега”, заяви д-р Пламен Русев, изп. директор на фондация Webit и създател на фестивала, коментирайки поредната иновация.

Сред най-важните теми са иновациите в туризма, маркетинга в онлайн търсачки, тенденциите в социалните мрежи и брандове в дигиталната епоха.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай