Взривът в Пирогов може би е от запалена цигара

Причината не е в кислородните апарати, каза здравният министър Ананиев

Взривът в Пирогов може би е от запалена цигара | StandartNews.com

Има хипотеза, че запалена цигара може да е причинила взрива на кислород в пирогов, при който загинаха двама пациенти. Това съобщи в началото на правителственото заседание здравният министър Кирил Ананиев, но добави, че причините за взрива продължават да се уточняват.

Състоянието на кислородните апарати: работят нормално, причината не е в тях, това е мое мнение, има процесуално-следствени действия, които ще докажат това, каза още Ананиев, който благодари на дежурния екип в болницата, на пожарната и служителите на МВР.

„Те проявиха адекватна реакция към ситуацията. Пожарът възниква в една от стаите на Второ вътрешно отделение. Единият от пациентите е бил с тежка кислородна недостатъчност и се е налагало да бъде лекуван с по-голям обем кислород. Другият човек е бил доведен вечерта в лечебното заседание, като не искам да коментирам какво му е било състоянието. Били са под заплаха за живота още 80 души. Ако не е била адекватната реакция, е било могло да бъде много по-зле“, добави министърът.

По думите му в момента болницата работи нормално, не се връщат пациенти, но има малки затруднения в противошоковата зала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай