Взривеният блок във Варна: Иде ли краят на ремонтите?

Някои от хората са уплашени и не искат да се връщат в блока

Взривеният блок във Варна: Иде ли краят на ремонтите? | StandartNews.com

Живеещите във взривения блок във Варна все още възстановяват разрушените си жилища. Някои от апартаментите в бл. 302 в кв. "Владислав Варненчик" все още са необитаеми, става ясно от репортаж на бТВ.

Хората настояват да бъдат направени предписания, за да им кажат какво трябва да се направи, за да могат отново да се върнат да живеят там.

Голяма част от хората са се върнали в жилищата си, но седем апартамента все още са празни. Някои от хората са уплашени и не искат да се връщат в блока.

"Поставена е дограма на двата апартамента, които пострадаха най-сериозно от взрива. Възстановени са и входните врати. До дни трябва да започне изграждането на зидовете, които обособяват отделните апартаменти и стаи", обясни Николай Костадинов, кмет на район "Владислав Варненчик".

Много хора са изявили желание да помогнат. Ще бъде доставена бяла техника.

"Втора, независима експертиза е потвърдила становището на комисията, която бе назначена от кмета, че има нещо, което е некачествено извършено по отношение на т.нар. пристройка. Отговорността обаче е на етажната собственост", поясни кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай