Взрив на кислород в Пирогов уби двама пациенти

Загиналите - мъже на 55 и 68 години, са били тежко болни и неподвижни

Взрив на кислород в Пирогов уби двама пациенти | StandartNews.com

Голям пожар избухна в "Пирогов" малко преди 4 ч. сутринта в сряда. Двама души са загинали, а други 100 човека бяха евакуирани. 15 души са леко обгазени, сред които и двама полицаи. Те са прехвърлени в други отделения и опасност за живота им няма, съобщи здравният министър Кирил Ананиев.

Преди да лумне огънят, имало взрив на кислородна система в една от стаите във Второ вътрешно отделение. Вследствие на експлозията е рухнала стена.

Загиналите - мъже на 55 и 68 години, са били тежко болни и неподвижни пациенти.

"Изключена е възможността това да е злонамерено действие, т.е. терористичен акт. Текат процесуално-следствени действия под надзора на Софийската градска прокуратура", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Сигналът за инцидента е получен в оперативния център на Столичната пожарна. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени 12 пожарни екипа, аварийно-спасителен екип и автомеханични стълби, които успели да локализират и потушат огъня около 25 минути след избухването му.

Спешният институт отваря гореща линия, на която близки на пациенти ще могат да получават информация. Номерът е 02 915 45 40, съобщи временно изпълняващият длъжността директор на болницата проф. д-р Николай Габровски. Той призова линията да използват само роднини и приятели на настанени в засегнатото от огъня Второ вътрешно отделение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай