Във Враца дискутират справедливите условия на труд

Градът е домакин на организираната от Българско училище за политика „Димитър Паница” проява, част от проекта „Европа те чува. Гласувай!”

Във Враца дискутират справедливите условия на труд | StandartNews.com

Във Враца ще се проведе дискусия, организирана от Българско училище за политика „Димитър Паница”, на тема „Какво прави Европа за хората в неравностойно положение в контекста на Европейския стълб за социални права?”. Основните теми, които ще бъдат дискутирани на форума, са справедливите условия на труд, социалната закрила и др. В рамките на дискусията ще бъде представена европейската политика за младите хора и лицата от уязвими групи. Срещата има за цел да повиши заинтересоваността на младите хора от 18 до 29 години да упражнят правото си на глас на европейските избори.

Модератор на събитието е заместник-председателят на 43-то Народното събрание и преподавател във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Иван Иванов. В дискусията ще се включат ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев, Боян Захариев, програмен директор в Институт „Отворено общество“, експертът от сдружение „Нов път“ Спаска Петрова, кметът на Враца Калин Каменов, студенти и лица в неравностойно положение.

Срещата започва в 10 часа на 18 март, понеделник, в залата на общински съвет Враца. Тя е част от проекта „Европа те чува. Гласувай!”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай