Времето се разсърди. Вятър и мъгла

Дневните температури леко се вдигат

Времето се разсърди. Вятър и мъгла | StandartNews.com

Времето леко се затопля в сравнение с предните дни, но си остава сърдито. Силни пориви вятър и мъгла бележат първия ден от уикенда.

В събота над страната ще премине нестабилен студен атмосферен фронт. Облачността ще е динамична, но слаб сняг ще прехвърчи само по най-високите планински масиви. Вятърът все още ще е с осезаеми пориви, но тенденцията е постепенно да утихва и да позволи в неделя сутринта на много места да се образуват мъгли. Дневните температури в събота ще са между 3 и 8 градуса, предаде Нова тв.

В неделя сутринта ще е студено. Термометрите ще се колебаят между 0 и минус 5 градуса. Видимостта до обяд ще е понижена в някои райони на Дунавската равнина, Тракия и долините и котловините в Западна България. Денят обаче ще е слънчев след вдигането на мъглите с температури между 2 и 7-8 градуса.

В планините облаците ще са повече в събота с потенциал да падне незначително количество сняг в масивите на Западна България.

В понеделник дневните температури ще се повишат леко с градус-два до ранния следобед. След това вятърът ще се усили с мощни пориви в Дунавската равнина и някои области в Южна България. С преминаването на пореден студен фронт във вторник ще превали сняг – в по-значителни количества в Стара планина и някои райони на Предбалкана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай