Войводата с покъртителен разказ след ковида: "Върнах се от ада"

Певецът изкарал 43 дни в болница, сега се възстановява вкъщи

Войводата с покъртителен разказ след ковида: "Върнах се от ада" | StandartNews.com

Певецът Володя Стоянов, който изкара 43 дни с тежка форма на Covid-19, вечев е изписан от Военната болница.

Рожденият си ден, на 3 декември той прекарал в болницата, а сега е на домашно лекуване в къщата си в Петрич.

„Още като ме приеха, прибраха телефоните на всички пациенти и толкова дълго време бях без връзка със света. Като се прибрах и го включих, се оказа, че толкова много хора са били загрижени за мен. Приятели от цяла България, от Америка, от Австралия дори са се молили да оздравея. В Пърт няма българска църква, затова са ходили да палят свещи в гръцката", споделя войводата пред "Телеграф". "Дядо Сионий е направил литургия в Бачковския манастир. Адвокат Иван Драмов, шеф на фондация „Ванга“, е обещал да направи курбан на Петковден на Рупите, само да оздравея - това чета в съобщенията на телефона си. Народът ме обича и аз никога не съм го предал, затова от сърце благодаря на всички приятели и почитатели“, разказва още певецът.

Той признава, че възстановяването му върви бавно, но вече се чувства по-добре. Обгрижван е от семейството си, но го наблюдава и рехабилитатор, тъй като се е обездвижил след месец и половина на легло. „Вече леко се разхождам в стаята, иначе цяла седмица съм си вкъщи. А даже не разбрах кога съм се заразил с тази болест лабиринт. Изведнъж се почувствах зле, а два дни нямах връзка с личния лекар. Като отидох, той каза веднага да направим снимка и се оказа двойна бронхопневмония - тежка, закъсняла форма.

"При всеки симптом трябва да се обръща внимание и да се прави снимка. И най-важното - да се ваксинираме. Ако го бях направил, нямаше да изживея този ад. Буквално се върнах от ада“, споделя още войводата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай