Волгин: "Има такъв народ" вече е победил ГЕРБ

"Мисля, че с това интервю той направо поредната крачка в тази посока - да измести ГЕРБ в България"

Волгин: "Има такъв народ" вече е победил ГЕРБ | StandartNews.com

"Обадих се на Слави Трифонов, поканих го за интервю и той се съгласи. С интервюто той направи поредната крачка към заместването на ГЕРБ в политическото пространство", това каза в "Неделята на NOVA" журналистът Петър Волгин по повод интервюто, което даде Трифонов за Българското национално радио.

"Мисля, че с това интервю той направо поредната крачка в тази посока - да измести ГЕРБ в България. Няма смисъл да правиш такъв проект, ако искаш да бъдеш някакъв тип брокер, да разпределяш нещо. Не съм съгласен с анализите след изборите, че Слави е изненадан от успеха, че е очаквал да бъде 4-ти и сега няма ясна теза.

Напротив, хората в тази партия, много добре знаят какво искат. Те се явяваха за първото място. Има много предразсъдъци. Има и всеобщо обожание. Така има и страхотно много хора, които не го харесват. Това не са случайни хора. Това са хора, които формират общественото мнение. За тях Слави е еманация на всичко най-лошо, което се е случвало в обществото през последните 20 години", продължи с анализа си журналистът .

Той вярва, че всеки може да се занимава с политика, като няма голямо значение какво си завършил, а е нужно да имаш усет за политика, пример за това е и премиерът Бойко Борисов.

"Има такъв народ" вече е победил ГЕРБ, те ще спечелят изборите, ако убедят противниците на ГЕРБ, че те се реалната алтернатива", убеден е Волгин.

Той припомни на онези, които подценяват или се отнасят с пренебрежение към шоумена, че Слави Трифонов не е просто телевизионен водещ, но също е предприемач и бизнесмен.

За Петър Волгин основната битка на предстоящите избори ще бъде между "Има такъв народ" и БСП, като е напълно възможно социалистите да отидат и на четвърто място, което не означава, че Корнелия Нинова може да загуби поста си, но реакции към нея ще има.

"Слави бе изключително дипломатичен. В една страна - знаеш, че една голяма част са русофилски настроени, ако се заявиш като русофоб влизаш при партиите с 5-10%, моментално си затваряш вратата към едно огромно пространство с хора, които биха гласували за теб. Не бива и да оспорваш базисни евроатлантически догми. Задължително трябва да се каже, че България е лоялен член на НАТО и ЕС. Ако ти оспориш това нещо, няма да има важно посолство, което да ти позволи да влезе в Министерски съвет. Народната подкрепа много бързо ще се изпари, както ще се изпари и политическото ти бъдеще. В никакъв случай Слави няма да има ролята, която той иска да играе. Слави говори абсолютно политкоректно по въпроса Русия или Запада", анализира Волгин.

Волгин смята, че Слави Трифонов не би трябвало да става премиер, той може да бъде лице на формацията, но ролята на министър-председател ще наруши ореола му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай