Воден ад! Къде са в бедствено положение

Усложненна остава обстановката в Южна България

Воден ад! Къде са в бедствено положение | StandartNews.com

Усложнена остава обстновката на различни места в Южна България след проливните дъждове и наводненията в последните дни.

Няколко общини в Благоевградска област - Гърмен, Симитли и Благоевград, обявиха бедствено положение. Критична остава ситуацията в Петрич, където също е обявено извънредно положение, а по информация на кмета Димитър Бръчков вчера в района са паднали 120 литра дъжд на кв. м., съобщи БНР.

Най-тежко и към момента остава положението в Гърмен, където придошлите води на река Места вчера скъсаха главния водопровод, който захранва с питейна вода повече от половината населени места. Ситуацията не позволява аварията да бъде отстранена в близките дни, търси се алтернативно захранване. Река Канина разруши мостове, повреди трафопостове и наводни хотели и къщи в курортното село Огняново. 

Остава бедственото положение и в Неделино, Рудозем и Девин. То беше обявено, след като в нощта срещу неделя реките Арденска, Чепинска, Елховска и Неделинска преляха. 

Голяма част от Рудозем и околните села останаха без ток през вчерашния ден. Бедстващи хора няма, но материалните щети са сериозни. Няколко села в община Девин пък се оказаха откъснати от света заради пътя към село Ягодина, който беше подкопан и отнесен.

Частично бедствено положение обявиха и в пловдивската община Садово. Река Чая скъса дига на няколко места край село Катуница. Под вода останаха стотици декара земеделска земя. Част от тях продължават да плуват и тази сутрин под вода. Реката вече се е върнала в коритото. Дигата е скъсана на 3-4 места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай