Вълчев: Възлагаме надеждите си на образованието

Образованието е разговорът за нашите деца, заради него вярваме в тези светли бъднини, каза министърът

Вълчев: Възлагаме надеждите си на образованието | StandartNews.com

Всички ние разчитаме на образованието, възлагаме всичките си надежди на него. Образованието е разговорът за нашите деца, заради него вярваме в тези светли бъднини. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ по повод празника на българската култура и писменост 24 май министърът на образованието и просветата Красимир Вълчев.

„Ако искаме да станем образовани и да сме добри в нещо, трябва да отделим хиляди часове. Конкретно, за частните уроци, имаме една фиксираност върху изпитите след 7-ми клас. Едно дете обаче може да получи добри възможности и без да влезе в набеденото за най-добро училище“, каза министърът.

От учителя очакваме чувство за професионализъм, творческа нагласа, за да положи усилия и да вдъхнови всяко едно дете да учи. Всеки един от нас носи спомена за учителите, които са ни вдъхновили, коментира Красимир Вълчев.

„Бих призовал учениците да четат. Спомням си, може би бях втори или трети клас, ми бяха подарили "Ян Бибиян", двете му части. Сега нищо не си спомням от него, но той ме провокира да чета повече и повече“, призна Красимир Вълчев.

Като министър искам да бъда запомнен с това, че съм допринесъл за подобряването на системата, че съм направил така, че българското общество да разчита на системата на образованието, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай