Петък,

Вицепрезидентът празнува 1 юни с болни деца в Пловдив

От: Администратор -
A
A
A

Пловдив. "На 1 юни искаме децата ни да получат повече внимание от това, което обикновено им оказваме – да ги заведем на театър, да играят, да им купим подаръци и лакомства. Съвсем различно е чувството, когато в този ден мама и татко посещават детето в болница, с надеждата, че то ще бъде изписано здраво и няма да се налага да страда повече". С тези думи днес вицепрезидентът Маргарита Попова се обърна към малките пациенти, техните родители и персонала на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги" в Пловдив.

Тя обясни, че тази година е решила да отбележи празника по по-необичаен начин – заедно с екипа си да посети най-голямата болница в страната и нейната Клиника по детска хирургия. "Тук работи един всеотдаен екип начело с доц. Пенка Стефанова, който никога не допуска небрежност и винаги с най-голямо старание помага на най-малките пациенти в страната. Тези хора връщат надеждата и здравето", каза Попова.

Екипът на вицепрезидента раздаде на малчуганите индивидуални подаръци – играчки, а за всички настоящи и бъдещи пациенти на Детска хирургия бе осигурен прожекционен апарат с набор от детски филми и приказки. Празнична торта и играчки за детския кът бе подаръкът от ръководството на УМБАЛ „Свети Георги", който бе връчен от зам.-директора доц. д-р Марин Атанасов.

Малките пациенти изнесоха празнична програма със стихотворения и песни, които са подготвили в Болничното училище на УМБАЛ „Свети Георги". На детското тържество присъстваха още председателят на Националния алианс за работа с доброволци Ренета Венева и младежите, които участват в дейностите на новосъздадената Терапевтична зона за емоционална подкрепа в Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги".

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички