Винетки в и около София. Ще има ли решение?

Снощи протестираха в Нови Искър, защото винетният стикер стана задължителен за тях

Винетки в и около София. Ще има ли решение? | StandartNews.com

Представители на Столична община ще обсъдят с депутати въвеждането на винетните стикери за пътищата в столицата, които са част от републиканската пътна мрежа, съобщи за БНР председателят на транспортната общинска комисия Карлос Контрера.

Снощи протестираха в Нови Искър, защото винетният стикер стана задължителен за пътищата до Банкя, Панчарево и Нови Искър, както и Северната скоростна тангента, въпреки че са райони на Столичната община.

Таксите засягат и колите на градския транспорт, които обслужват тези населени места. Две ще бъдат основните искания пред Народното събрание, каза Контрера.

"По отношение на винетките да се намери формулата дали ще бъде законодателна - през закона за пътищата, дали ще се стигне до постановление на МС, или да бъдат изключени. По отношение на обществения транспорт и градските автобуси, изрично в член 10 от закона да бъде записано, че наред с други категории превозни средства и автобусите по редовни градски линии на обществения транспорт се освобождават от тол такси", обясни общинарят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай