Вещаят фалити на таксита

Между 60 и 80% е спадът към момента в сектора на обществения транспорт

Вещаят фалити на таксита | StandartNews.com

Фалити на таксиметрови компании вещае браншът. Между 60 и 80% е спадът към момента в сектора на обществения транспорт, откакто се прилага заповедта на Министерството на здравеопазването с ограничителните мерки, за да се спре разпространението на коронавируса. Прогнозата да бъде възстановена динамиката на живота в скоро време е песимистична.

Доколкото знам, в момента от обществените пътнически превози, междуселищните, почти нищо не работи. Под 10% от обичайното. Основното, което хранеше и изхранваше транспортната мрежа в частта на пътническите превози - междуселищните, в момента не функционира, каза за БНР Румен Крумов от Националния съюз на превозвачите.

От таксиметрова компания направиха прогнози, че колкото по-дълго продължи ситуацията с разпространението на вируса, толкова рискът да се стигне до фалит на компании от бранша е по-голям.

"Всичките компании всъщност са в някакво кредитно отношение. Тези автобуси струват пари. Всички по-нови мерки от последните една, две, три и така нататък години, са свързани с разходи, които компаниите са направили най-вече на кредитна основа и този сектор за съжаление, не печели чак толкова, за да можем да кажем: "Затваряме днеска. Почиваме месец-два и на третия ще проработим”, заяви Крумов. И допълни: „Просто няма да се случи за огромен процент от транспортните предприятия.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай