Вера Су с пробойни, има ли разлив на отрови

Подозират екипажа, че нарочно допуснал да нахлуе вода на кораба

Вера Су с пробойни, има ли разлив на отрови | StandartNews.com

Засега обаче няма данни за разлив на товара около кораба, съобщи изпълнителният директор на “Морска администрация" кап. Венцислав Иванов.

По думите му не са забелязани и поражения върху корпуса на кораба. Водата в машинното отделение по всяка вероятност е нахлула през недобре затворена врата. Има съмнения, че тя е била оставен умишлено отворена, тъй като морските лица са наясно, че точно тази врата трябва да бъде затворена по правилния начин.

Съществува вероятност вода да е навлязла в отделението и заради оставен отворен кингстон или заради компрометирана преграда между машинното отделение и баластните танкове.

Към момента корабът е стабилно седнал на дъното и не се очакват друг наранявания по корпуса, съобщи „Фокус“.

Според Румен Николов, главен директор на главна дирекция "Аварийна безопасност", в периода от 27-ми септември до днес е имало само два-три прозореца, в които времето е позволило да се работи по кораба. В рамките на тези прозорци е бил свален екипажът, корабът е бил допълнително укрепен с въжета и котви, а освен това е било източено горивото и смазочните материали. В следващите 3-4 дни обаче се очаква силно вълнение между 4-5 бала, което няма да позволи да се извършват операции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай