Важно за родители, чиито деца са на забавачка от 4.01

Трябва да предоставят декларация за информирано съгласие

Важно за родители, чиито деца са на забавачка от 4.01 | StandartNews.com

Родителите на децата, които от понеделник тръгват на детска градина, трябва да представят декларация за информирано съгласие. Бланката съдържа уверение, че родителите са запознати с противоепидемичните мерки в забавачката, но също така и че те не могат да дадат гаранции за неразпространение на заразни заболявания, включително и COVID-19. Майките и татковците декларират, че приемат да спазват общите правила, въведени в детските заведения и че при необходимост от консултация с персонала, тя ще бъде осъществена по възможност на открито и при спазване на дистанция и използване на лични предпазни средства. Родителите подписват също и че не им е известно детето да има признаци на заболяване и не е било контактно със заразно болни в последните 14 дни. 

Бланката е стандартна и ще се раздава при приемането на децата на 4 януари. Има опция тя да се разпечата от сайтовете или фейсбук групите на детските заведения и да се занесе попълнена, пише Марица. 

Припомняме, че със заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, детските градини и яслите ще бъдат отворени в понеделник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай