Валидираха марка за 140 г. Български пощи

Юбилейното пощенско филателно издание се състои от пощенска марка в блок

Валидираха марка за 140 г. Български пощи | StandartNews.com

Пощенските услуги, които свързват хората с писма, телеграми, пратки, се развиват и в момента навлизат в нов технологичен период – на електронната търговия, който само за десетилетия премина от пощенски гълъби към пощенски дронове. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на церемония за валидиране пощенско-филателно издание, посветено на 140-годишнината на „Български пощи“.

Министър Желязков подчерта, че българската пощенска администрация е една от първите институции, която е създадена в освободена България и до днес тя се асоциира и свързва с държавата. „Това не е само празник на „Български пощи“, това е празник на българските пощи“, каза още министърът.

Росен Желязков благодари на художничката Ралица Николова за пресъздаването на епохата, когато пощите са свързвали хората и са доставяли добри и лоши новини, най-вече в рамките на националните ни граници. „Днес „Български пощи“ имат кореспондентски взаимоотношения с над 100 държави по различни поводи, но те свързват най-вече нас, българите“, каза министър Желязков. Той пожела на всички работещи в сектора здраве и гордост от това което правят, защото го правят за цялото общество и то им е признателно за това.

Юбилейното пощенско филателно издание се състои от пощенска марка в блок, който се отпечатва в тираж от 5 100 броя и илюстрована карта, от която са издадени 10 705 броя.

По време на церемонията, бяха връчени награди на 140 служители на дружеството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай