Валежите спират, слънцето се връща

Температурата на морската вода е 26-27°

Валежите спират, слънцето се връща | StandartNews.com

Валежите спират, слънцето се връща, температурите остават малко по-ниски. Това сочи прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология.

В четвъртък още в сутрешните часове валежите и в източните райони ще спрат, облачността ще намалее и след обяд над страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен, в Източна България умерен север-североизточен вятър. Дневните температури още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 26° и 31°, малко по-високи в крайните югозападни райони.

Над планините облачността ще намалее и ще бъде предимно слънчево. След обяд над Родопите ще има купеста облачност, но само на отделни места там ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 14°.

Над Черноморието в сутрешните часове на отделни места все още ще има валежи, но те ще спрат, облачността ще намалее и след обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 25°-28°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай