Валери Симеонов: Пълно затваряне!

Трябва да се мисли и за допълнителни ограничения

Валери Симеонов: Пълно затваряне! | StandartNews.com

Мерките, които се предлагат от правителството, са много адекватни, но трябва да се мисли и за допълнителни ограничения. Това обяви на брифинг в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Според него обявените днес мерки трябва да са още по-строги и да обхванат посещенията на паркове, градини, междублокови пространства, басейни и пътуванията с влакове.

По думите му децата са най-масовият разпространител на коронавирус.

Мерките са закъснели, категоричен е той.

Според него не е логично да се затварят фитнесите, а басейните да останат отворени.

Валери Симеонов се е обадил на РЗИ-София заради Павел Шопов, който е без маска в пленарната зала.

Той прикани независимия депутат Павел Шопов /"Атака"/ да напусне пленарната зала, заради неносене на предпазна маска. Той обаче отказа както да си сложи маска, така и да напусне залата. Квесторите, които бяха помолени да се намесят, също не успяха да го изведат.

Зам.-председатателят на парламента оповести, че досегашните мерки за дезинфекция и носене на маски в НС не са ефективни и в резултат 20% от депутатите от групата на патриотите са заразени, а при народните представители от "Воля" болните са 50%, каза още Симеонов.

Лидерът на НФСБ предлага затворените бизнеси да бъдат компенсирани с 80% от миналогодишния си бюджет при ангажимент да запазят работните места. И това да е за сметка на мярката "60/40", която да отпадне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай