Вадят юрисконсултските хонорари на Топлофикация

Мая Манолова ще покажеотговорите на Топлофикация София, получени по Закона за достъп до обществена информация

Вадят юрисконсултските хонорари на Топлофикация | StandartNews.com

На брифинг в 11 часа днес се очаква омбудсманът Мая Манолова да представи пред медиите отговорите на „Топлофикация София“ ЕАД, получени по Закона за достъп до обществена информация на 11 март 2019 г.

Омбудсманът ще коментира предоставената информация и дали има разминаване с отговорите на столичното топлофикационно дружество, спрямо други официални източници.

Припомняме, че съдебната  сага на омбудсмана с „Топлофикация“  продължи близо три години, тъй като ръководството отказваше да даде исканата информация за какво са похарчени събраните през 2015 г. юрисконсултски възнаграждения за милиони левове чрез започнати дела срещу 21 хиляди столичани. В тези производства дружеството е поискало минимум 300 лева пред съда, 350 лева пред частен съдебен изпълнител и 300 лева по исково производство.

На 25 февруари т.г. с Решение № 1149 Административен съд София-град отмени отказа и изпрати преписката на изпълнителния директор за предоставяне на информацията, изрично и изчерпателно посочена в заявлението на омбудсмана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай