В Младост протестират срещу кмета за забавено саниране

Жители на 4 блока скочиха срещу кмета на района, който бави процедурата

В Младост протестират срещу кмета за забавено саниране | StandartNews.com

Живеещите в 4 големи жилищни блока в столичния квартал "Младост 4" протестираха заради бавещо се саниране на сградите. То не е започнало, въпреки че процедурите са приключили и са избрани фирмите, които ще извършат ремонтните работи.

Жителите на блоковете 451, 457, 220 и 213 настояват кметът на район "Младост" да приключи процедурата за саниране на блоковете и избраните изпълнители да започнат работа.

Процедурата е започната още преди пет години, а още нищо не е направено, казват те: „Решението на кмета е, че не е започнат или че не е видял някакви подписи не е точно така, защото той е бил точно от тази администрация предишните четири години“.

„Всичко е въпрос на добра воля. Ако няма реакция, ще отидем към малко по-сериозни законови действия“.

„Ще сезираме съответните органи, има правомощия Столичната община, МРРБ, в крайна сметка правомощия има и прокуратурата“.

В писмо до медиите районният кмет на „Младост“ архитект Стефан Стефанов заявява, че обществената поръчка за саниране на блоковете не е приключила.

Назначената от него комисия за разглеждане на офертите се очаква да приключи работа до 13 март, когато изтича удълженият едномесечен срок, поискана от председателя на комисията на тази поръчка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай