Учители и родители замерват Кацаров с близалки

Протестират срещу задължителните тестове за COVID за учениците

Учители и родители замерват Кацаров с близалки | StandartNews.com

Родители и учители, които не са съгласни децата редовно да бъдат тествани за СOVID-19, като условие да се върнат в класните стаи и да учат присъствено, излязоха на протест в София. 

Протестиращите изтъкват, че тестовете не са достоверни и няма да спрат пандемията и са против решението децата, чиито родители откажат тестване, да преминат само на дистанционно обучение. Протестното шествие започна  пред входа на НДК и продължава до Министерство на здравеопазването и президентството. Протестиращите са се снабдили с близалки, които ще хвърлят пред ведомството на Стойчо Кацаров в знак на протест срещу тази форма на тестване на децата, съобщи БНР.

Участниците в демонстрацията се обявяват срещу тестването на учениците и възрастните с тестове, които според тях имат 57% достоверност и срещу ограничителните мерки, той като засягат правата и свободите на гражданите. Протести са организирани и във Варна, Велико Търново, Гоце Делчев, Монтана, Силистра, Стара Загора, Чепеларе и Ямбол.

Недоволството на родителите и учителите беше коментирано от образователния министър Николай Денков. По думите му те няма за какво да протестират.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай