Цвета Караянчева за "Стандарт": Младите могат да се радват на сигурен живот у дома

Наша обща отговорност е да открием и развием талантите на всяко българче

Цвета Караянчева за "Стандарт": Младите могат да се радват на сигурен живот у дома | StandartNews.com

Какво е за нас България? Майка, дом, минало и бъдеще, кауза. Това са само малка част от отговорите, които всеки от нас би могъл да даде. Верен на каузата си да пази българското, за работи за Отечеството и да дава всеки ден по поне един аргумент на младите хора да останат и да работят за родината, "Стандарт" реши да посвети броя в деня на своята 26-годишнина на родолюбието. Потърсихме 26 знакови лица от властта, политиката, бизнеса, научните среди, за да ни кажат своята гледна точка защо трябва да останем в България и да работим за нея. Защо това трябва да направят най-вече младите хора - нашето бъдеще. Представяме позицията на Цвета Караянчева, председател на 44-ото НС

Младите могат да се радват
на сигурен живот у дома

ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА
Председател на Народното събрание

България е страна, която се променя и развива, а това създава нови възможности за нейните граждани и особено за младите хора. Днес те могат да живеят и работят в Родината си, да бъдат част от глобалния свят, да се ползват от неговите достижения, но и да се радват на мирния, сигурен и спокоен живот у дома.
Семейството, училището и обществото заедно формират ценностите на децата ни, техните мечти и цели. Наша обща отговорност е да открием и развием талантите на всяко българче, но и да възпитаме в него чувството за памет и принадлежност към своя народ и земя. Общият просперитет е невъзможен без енергията и знанията на младите хора. Затова те са ни необходими тук, в Родината, където, освен че имат широко поле за изява, са най-обичани и ценени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай