Циганско лято през ноември, колко скача живакът

Южен вятър носи температури над 20° следващата седмица

Циганско лято през ноември, колко скача живакът | StandartNews.com

Циганско лято с максимални температури от над 20° ще ни зарадва в първите дни на ноември, обещават от Националния институт по метеорология и хидрология.

През предстоящия уикенд ще продължи да духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток, който в нощните часове в много райони ще стихва. Сутрин на много места в равнинната част от страната ще се образува мъгла или ниска облачност, която ще се задържа по-дълго в сравнение с предишните дни и на отделни места, главно в Източна България ще превалява съвсем слаб дъжд. Преобладаващите максимални температури ще са между 11° и 16°, а минималните - в западната половина от страната ще са близки до нулата, на изток ще са до 8°-10°. Над планините и планинските райони в Западна България ще бъде слънчево и сравнително топло.

В понеделник вятърът ще се ориентира от южната четвърт, през следващите 2-3 дни ще бъде предимно от югозапад и ще се усили, особено в Източна България и северно от планините. Температурите ще се повишават. След временно разкъсване и намаление на облачността в понеделник, през нощта срещу вторник тя отново ще се увеличи, отначало висока и средна, бързо ще се вплътни и във вторник на места от запад на изток, ще превали дъжд; по-голяма е вероятността за по-съществени количества в Западна България, където дневните температури ще останат по-ниски от тези в останалата част от страната. Главно в Дунавската равнина вятърът временно и за кратко ще е от запад, ще се усили, но бързо отново ще се обърне от югозапад. В сряда и четвъртък ще бъде с разкъсана облачност, малка вероятност за валежи и температури по-високи от обичайните за началото на ноември - минималните около 10°, максималните - около и малко над 20°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай