Цената на билетчето в София според времето, колко ще струва

За 2,20 лева се возим 60 минути във всички превозни средства

Цената на билетчето в София според времето, колко ще струва | StandartNews.com

Нови билетчета за градския транспорт, чиято цена зависи от пропътуваното време, ще бъдат въведени в София.

Те ща са два вида - за 30 минути и за един час. Билетчето за 30 минути ще е на цена като сегашния билет за еднократно пътуване -1,60 лева. Разликата е, че то ще дава на пътниците възможност в рамките да половин час да сменят няколко превозни средства, без да плащат допълнително за това. Например, ако сте се возили на трамвай и след 25 минути се прехвърлите на автобус, това ще ви струва общо 1,60 лв., а не 3,20 лв., колкото биха излязли два еднократни билета.

Другото билетче е с валидност 60 минути, а цената му е 2,20 лева. По аналогичен начин то дава възможност да смените няколко превозни средства в рамките на един час. Това е опция за хората, които ползват по-дълго време градски транспорт и би могло да им осигури прекачването не два пъти, а 3 или 4 пъти, обясни зам.-председателят на комисията по транспорт в Столичния общински съвет Зафир Зарков. Основната ни идея е да привличаме повече пътници към градския транспорт, добави той.

Междувременно ще продължат да се продават и сегашните хартиени билетчета от 1,60 лева.

Въвежда се възможността дневната карта да се трансформира в 24-часова карта. Това е от значение за хората, които си купуват карта на обяд или следобед, тя вече ще важи и за следващия ден, в рамките на тези 24 часа. Тук ще има и промяна на цената. Тя ще струва 6 лв. 48 часовата карта ще струва 10 лв., а 72-часовата ще се продава срещу 17 лв.

Предвижда се да бъдат въведени и пакети за нощния градски транспорт – 10 лв. за един месец, 20 лв. за три месеца и 50 лв. за шест месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай