Цацаров в Германия, Гешев го придружава

Настоящата трета среща между главните прокурори на България и Германия е продължение на успешното сътрудничество на двете прокуратури

Цацаров в Германия, Гешев го придружава | StandartNews.com

Главният прокурор Сотир Цацаров е на официално посещение в Германия по покана на федералния прокурор д-р Петер Франк. В Карслруе, където е седалището на Федералната прокуратура, българският главен прокурор е придружаван от заместниците си във ВКП и ВАП Иван Гешев и Ася Петрова, съобщиха от прокуратурата. 

В рамките на визитата бяха проведени срещи с председателя на Федералния Върховен съд на Германия Бетина Лимперг, със съдията от Конституционния съд Сибиле Кесал-Вулф, с главните прокурори на Манхайм Александер Шварц и на Карлсруе д-р Уве Шлосер.

Сред основните теми, дискутирани по време на разговорите, са съвременните аспекти на тероризма и международните измерения на организираната престъпност, както и сътрудничеството между правоохранителните органи в противодействието им.

Настоящата трета среща между главните прокурори на България и Германия е продължение на успешното сътрудничество на двете прокуратури. Първата бе в Карлсруе през ноември 2017 г. а през юни 2018 г. д-р Петер Франк бе на посещение в София.

Федералната прокуратура в Германия е със седалище в Карлсруе, където се намират и Федералният Върховен съд и Конституционният съд. Федералната прокуратура има изключителна компетентност по отношение на наказателното преследване на тероризъм и другите престъпленията против републиката. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай