Цацаров и Гешев се срещнаха с Пламен Димитров

Постигнаха съгласие за подписване на Меморандум за сътрудничество

Цацаров и Гешев се срещнаха с Пламен Димитров | StandartNews.com

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев се срещнаха с президента на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидента на синдикалната организация Чавдар Христов, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Ръководителите на Конфедерацията на независимите синдикати представиха на ръководството на прокуратурата Четвъртия годишен доклад на КНСБ за нарушения на права, свързани с упражняване правото на труд през 2018 г.

По решение на КС на КНСБ от 30.04.2015 г., този доклад се изготвя ежегодно и съдържа анализи и информация за допуснати нарушения на трудови права. Настоящият годишен доклад има два основни акцента – правото на сдружаване и колективното трудово договаряне.

Главният прокурор и заместникът му г-н Гешев изразиха подкрепа на предложенията на ръководството на КНСБ за необходимост от законодателни изменения за засилена защита на правото на синдикално сдружаване.

Обсъдени бяха представени вече пред законодателната и изпълнителната власт идеи за изменения на Наказателния кодекс в тази насока, в раздела „Престъпления против трудовите права на гражданите“.

Постигнато бе съгласие за подписване на Меморандум за сътрудничество между ПРБ и КНСБ, с цел осигуряване на бърза защита и ефективно разследване при сигнали за нарушения на трудови и осигурителни права. Меморандумът ще бъде подписан до края на м. септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай