Търсят тийнейджърка изчезнала в морето край Варна

Момичето влязло в морето въпреки червения флаг

Търсят тийнейджърка изчезнала в морето край Варна | StandartNews.com

14-годишно момиче изчезна в бурното море край Варна във вторник. Организираната издирвателна акция засега не дава резултат. През нощта акцията бе прекратена, но днес усилията на спасителите продължават.

В продължение на няколко дни флагът е бил червен, а спасителите са призовавали хората да не влизат в морето, тъй като е забранено.

„Те обаче не само не изпълняват нашите оказания, а често сме и обиждана, че сме страхливци”, каза пред бТВ старши спасителят Георги Есов, който е бил на плажа по време на инцидента.

„Единственото средство, с което можем да ги спрем, е свирката. Никой обаче не се съобразява с нас. Когато има забрана е абсолютно безхаберие да пуснеш децата си сами в тези вълни”, допълни той.

Затова спасителят призовава да има плажна полиция, която да има правомощията да санкционира хората, които на своя глава влизат в морето при червен флаг.

Тази сутрин водолази са започнали издирвателна операция. Условията обаче са тежки - морето е с много дънни ями на дълбочина от 2 до 5 метра. Има и силно течение. При тези условия операцията ще бъде затруднена, обясни Камен Кукуров, началник на щаба на Военноморските сили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай