Трагедия без край. Ето загиналите. Сред тях и 11-членно семейство

Скопие обяви тридневен траур

Трагедия без край. Ето загиналите. Сред тях и 11-членно семейство | StandartNews.com

Единадесет души от едно семейство са сред загиналите в зловещата катастрофа на магистрала "Струма", която стана тази сутрин на 30-ия километър на аутобана, близо до с. Боснек, съобщава "Слободен печат".

"Цялото ми семейство изгоря", споделя пред медията г-н Яхи от Скопие-Север, който губи 10 роднини в автобуса-ковчег, включително и членовете на семейство Мухаджери, с които имал родствена връзка, пише Дир.бг.

Семейството се прибирало от почивка в Истанбул.

5 от загиналите деца са били от едно семейство. Основното училище "Исмаил Кемали" в Скопие, където са учили децата, е прекратило занятия, защото съучениците им били много разстроени, съобщи Ройтерс.

ВИЖ ОЩЕ: Деца на 4 г. сред загиналите в автобуса

"Ергин ми беше приятел, беше много добре момче. Много мил. Много съжалявам, че са загинали", сподели 11-годишната Блерим Буши пред агенцията.

По информация на македонската медия сред жертвите са начална учителка от село Студеничани и дъщеря й, която била непълнолетна.

Сред загиналите имало и кметски сътрудник, който в Истанбул празнувал рождения си ден с приятелката си, която също е починала.

Това са 27-годишният Газменд Укали и 23-годишната Албина Белули, предаде "Флагман". Газменд Укали е сътрудник на кмета на Кичево.

Разследващи разказват, че пред средната врата на автобуса има изгоряла жена с две деца на ръце, вероятно близначета.

В момента те проверяват за допълнително гориво - бензин, защото дизелът трудно експлодира, а автобусът е бил дизелов. Един от оцелелите е разказал пред македонския премиер, че били събудени от силна експлозия.

По първоначални данни в автобуса са пътували общо 52 македонски граждани, 46 от които са загинали. Седмина оцеляха по чудо и са настанени в "Пирогов".

Скопие обяви тридневен траур в памет на жертвите. У нас ден на траур ще е утре - 24 ноември. В него ще сведем глави в памет както на загиналите комшии от Северна Македония, така и на деветимата възрастни хора, които издъхнаха в адския пожар в село Рояк, Дългопол.

ВИЖ ОЩЕ: Изгорелият автобус е нов, превозвачът няма инциденти

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай