Топлото време се завръща с температури до 20 градуса

През деня в по-голямата част от страната ще бъде слънчево

Топлото време се завръща с температури до 20 градуса | StandartNews.com

Тази сутрин на отделни места в източните райони все още ще превалява дъжд, но и там облачността бързо ще намалее. През деня в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат от 4° до 14°, максималните - между 15° и 20°.

По Черноморието облачността също ще се разкъса и намалее, следобед в много райони до слънчево време. Вятърът и там ще е от югозапад, слаб до умерен. Максималните температури ще бъдат от 17° до 19°. Температурата на морската вода е 14°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще има разкъсана облачност, намаляваща често до предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата - силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 6°.

В четвъртък и петък над източните райони от страната и в западната част на Дунавската равнина в часовете след полунощ и преди обяд ще има по-значителна ниска облачност или мъгла, а в останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. С умерен вятър от юг-югозапад ще продължи да се пренася по-топъл въздух и в петък максималните температури ще са между 20° и 25°. През почивните дни от север-североизток ще прониква по-хладен въздух, дневните температури ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните за първата половина от ноември. Облачността временно ще се увеличи, но само на отделни места ще превали слаб дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай