Топъл дъжд, чакан дъжд?

Максималните температури ще са предимно между 8° и 13°

Топъл дъжд, чакан дъжд? | StandartNews.com

Сутрешните температури в повечето места ще са високи и минималните ще са между 0° и 5°, отрицателни в котловините от Западна България, където ще е почти тихо, съобщават от НИМХ. Днес над цялата страна облачността ще е по-често значителна и на много места от запад на изток ще превалява дъжд. Максималните температури ще са предимно между 8° и 13°. Ще духа умерен, след обяд и силен поривист вятър от запад-северозапад, с него привечер температурите ще се понижат и през нощта срещу сряда в планинските райони дъждът ще премине в сняг, но бързо ще спре. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е значителна и след обяд ще превалява дъжд, на повече места по северното крайбрежие. Ще духа умерен, след пладне – силен поривист вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 7° и 11°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде ветровито. Ще духа бурен, по високите и открити части – до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг, под 1600 метра преваляванията ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

От сряда до петък времето ще бъде доста динамично и променливо. В сряда преди обяд облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще остане сравнително топло, вятърът временно ще отслабне. Привечер и през нощта срещу четвъртък отново бързо ще се заоблачи и отначало на места в западната половина от страната, а в четвъртък до около обяд в отделни райони на изток ще превали слаб дъжд, в Предбалкана и във високите котловинни полета, с усилване на северозападния вятър, дъждът ще премине в сняг. През нощта срещу петък вятърът отново ще отслабне, а в петък ще придобие южна компонента, ще се усили и временно ще се затопли. Облачността ще бъде предимно значителна, по-късно привечер отново със северозападен вятър ще нахлуе сравнително студен въздух.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай