Тодоров с тежка оценка за протестърите срещу Гешев

Не може да претендираш, че си ЗА демокрация и да използваш уличен натиск срещу законови процедури, каза следователят

Тодоров с тежка оценка за протестърите срещу Гешев | StandartNews.com
  • Поведението на протестиращите срещу Гешев е шизофренно,  не чух нито един професионален аргумент, кометира следователят

Поведението на протестиращите срещу кандидатирането на Иван Гешев за главенпрокурор според мен е шизофренно. Тази оценка даде  следователят Ясен Тодоров в предаването "Офанзива" по Канал 3. И обясни: "Не можеш да претендираш, че си "за" демокрация и върховенство на закона и да използваш средства и уличен натиск срещу абсолютно законово-регламентирани процедури, извършвани от законово-регламентирани органи".

"Аз не знам кои точно хора участват в тези протести, какви групички, но в крайна сметка каква е ситуацията? Имаме законно избран парламент, законодателна власт, правителство, имаме законно избрани органи на съдебната власт, включително ВСС и ръководители в отделните органи на съдебната власт. И някакви група хора, които са се опитвали да влязат в различни по тип избори, по никакъв начин не са стигнали до властта, не са получили доверието на българските граждани използват нерегламентирани, извън парламентарни средства, за да се докопат до властта и всъщност да свалят от власт законно избраните органи.", каза следователят.

"В изтекло видео в медиите видяхме, че всъщност тези протести са организирани, те по никакъв начин не са спонтанни, дали са платени по някакъв начин, това аз не мога да кажа, но организация при всички случаи има. Видно е, че тази организация идва от кръг от лица, които имат проблеми с правосъдието. Тук големият парадокс е, че на един площад се събират хора, които казват ние сме за върховенство на закона и редом до тях са хора, които имат проблеми със закона. И всички искат едно и също нещо, да махнем ръководството на прокуратурата. Аз не чух нито един професионален аргумент срещу кандидатурата срещу която те протестират, аргументите са чисто политически, говорят.", категоричен е Тодров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай