Тестват електробус до метрото в Люлин и Овча купел

По време на едноседмичния тестов период, електробусът няма да превозва пътници

Тестват електробус до метрото в Люлин и Овча купел | StandartNews.com

Тестов електробус ще се движи за една седмица в столичните квартали "Овча купел" и "Люлин". Целта е в бъдеще 30 подобни електробуса да бъдат довеждащ транспорт до метростанциите в кварталите. Машината е шестметрова, с 22 места и е подходяща за малките вътрешноквартални улици.

На последното си заседание Столичният общински съвет одобри кандидатстването на Столичната община по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." за доставка на нови електробуси, тролейбуси, трамваи и станции за зареждане. Общият размер на средствата за безвъзмездна финансова помощ е на стойност 218 млн. лв. От Столичния автотранспорт подготвят документацията, за да се пусне обществена поръчка за избор на доставчик на електробусовете за довеждащ транспорт, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

До два месеца се очаква от Столичния автотранспорт да са готови със заданието и тръжната документация, така че конкурсът за избор на доставчик да стартира, добави директорът на дружеството Слав Монов.

Преди да пристигне в София електробусът е бил тестван в Мюнхен. Първата обиколка у нас с него направи европейският шампион на GT4 Павел Лефтеров, който ще обучава новите водачи на електробусовете в София. Обиколка на полигона в Малашевци с новия електробус направи и кметът Йорданка Фандъкова.

По време на едноседмичния тестов период, електробусът няма да превозва пътници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай